Máme od Sovičky nový snoezelen

20.04.2018 09:28

Sovička pomáhala i v roce 2017. Naším velkým snem bylo postavit pro lidi s autismem zážitkovou a relaxační místnost - snoezelen.

 

Snoezelen působí multismyslově k uklidnění, kompenzuje omezené smyslové vjemy ( pro neslyšící nahrazuje zvuky a hudbu vibracemi),  zároveň doplňujeme terapii o rehabilitační masáž. Není překvapením, že více jak stovka našich klientů miluje návštěvy v novém snoezelenu. 

Za to všechno dík všem našim kamarádům, mecenášům a hlídačům sovího hejna :-)

 

K vánocům se stal náš sen skutečností. Svépomoci a za podpory mecenášů máme v našem týdenním stacionáři handicap centra Srdce úžasnou novinku. Podařilo se posbírat po cestách sovičky celých 172.000,- Kč. Částka padla na nákup multisenzorického vybavení a stavební úpravy a montáž si klienti provedli sami. Místnost je vybavena vyhřívaným vodním lůžkem s vibrační a akustickou podložkou (90.000,-), závěs z optických vláken (25.000,-), vodní sloup (20.000,-), audio-video technika (20.000,-), baldachýn (7.000,-), masážní stůl (10.000,-).

 

 

V letošním roce bychom chtěli požádat sovičku a její kamarádky o splnění dalšího snu. Naše děti si vozíme do týdenního a denního stacionáře každý den mikrobusem. Je to už starší pán, občas něco ukápne a občas upadne. Po ránu někdy ani nevstane :-)

Chceme ho poslat do důchodu a pořídit si nový mikrobus s plošinou, protože vozíme i lidi na vozíčku. 

 

Věříme, že s Vaší pomocí a rozrůstajícím se hejnem to dokážeme.

 

Posuďte sami:

Zpět

Vyhledávání

© 2011 Všechna práva vyhrazena.

created by Kemal