Boganův pohár 2012

20.05.2012 23:36

Úspěšný víkend v zeleném stylu  za námi. Již 5. ročník paintballového turnaje. Fotogalerie v sekci fotografie.

Raport

Boganův pohár 2012

Již po páté vrchní velení povolalo do zbraně bojovníky na základnu do Chotěšic. Turnaje se zúčastnila družstva bojovníků  z Domova Ráček z Rakovníka, z SPMP Třebíč a samozřejmě nescházela jednotka z Poděbrad a z Chotěšic. Celkem se o víkendu 18.-20. května sešlo na základně v Chotěšicích přes 60 členů speciálních jednotek, včetně četařek, kuchařů, nosičů čehokoliv a kamkoliv a mnoho dalších dobrovolníků.  Letošní ročník paintballového turnaje v zeleném stylu pro lidi se zdravotním postižením se nesl ve znamení památky příslušníkům ruských speciálních sil SPECNAZ.

Taktická situace – rozpravu vedl  genmjr. Pjotr Fjodorovič Dubiček

Píše se rok 1957. Čečenští separatisté unesli dopravní letadlo IL-29 na pravidelné lince Moskva-Baku. Pro doplnění paliva letadlo přistálo v Chotěšicích. Jste povoláni jako Sovětské speciální jednotky Specnaz. Vaším úkolem je osvobodit rukojmí, zachránit a ošetřit kapitána letadla a zatknout pokud tomu situace dá maximální počet živých teroristů.

Páteční večer byl plný očekávání a naplněný přípravou jednotek na sobotní bitvu. Celá základna Chotěšice se změnila ve výcvikový tábor a ze zahrady od brambor se ozývalo zoufalé volání zraněného pilota (zdravotnické stanoviště), od táboráku bylo slyšet jen rytmické buch-buch, to jak rekruti přehazovali přes rameno mistra kung-fu Majkla při výcviku boje beze zbraně, u požární nádrže štěkal kulomet u rotného Václava při nácviku obsluhy paintballové zbraně, a na nedalekém polním letišti se okolo trupu letadla probírala správná sestava jednotky při postupu v uzavřeném prostoru trupu letadla pod velením plk. Hogiho a plk. Jeníka.

V sobotu každý ve výstrojním skladu obdržel výstroj  a šlo se do boje. Na regulérnost útočných akcí dohlížel jako každý rok prezident turnaje kpt. Marek Šmíd. Po celou dobu boje voněl z polní kuchyně gulášek a jiné dobroty. Celkem se během soboty odehrálo na 30 přestřelek a bojových akcí, při kterých bylo obsazeno letadlo,  teroristé složení z řad příslušníků MG neprodali svou kůži lacino a jediné zranění byla namaskovaná otevřená zlomenina kapitána letadla. Největšího úspěchu se dočkala akce, kdy v trupu letadla se spustil požární poplachový systém a letadlo se celé vypěnilo nehořlavou pěnou (samo se nevyplnilo, ale velký dík patří dobrovolným hasičům z SDH Městec Králové). Tato akce se zvrhla v nekoordinovaný postup bojovníků beze zbraně a z pěny občas vykoukla ruka, noha … . Když bylo vše osvobozeno a pořádně unaveno, genmjr. Dubiček na závěrečném slavnostním nástupu vyhodnotil nejstatečnější čety a bojovníky, předal vyznamenání a povelem „vlajce čest“ zakončil celý turnaj.

 

Velký dík patří všem sponzorům a také dobrovolníkům, bez jejichž pomoci by se turnaj nemohl uskutečnit. Bezmála 50 bojovníků se zdravotním handicapem mělo hluboký a „drsně zelený“ zážitek, o kterém budou zase mluvit celý rok. Minimálně do 18.května 2013 kdy opět zazní „VLAJCE ČEST“.

 

Zapsal a užil si to s Vámi: Michal Šmíd

Zpět

Vyhledávání

© 2011 Všechna práva vyhrazena.

created by Kemal